Leder

Alle | adle skal med!

Vårt aktivitetsnivå spesielt rettet mot barn og unge, har hatt et formidabelt «trøkk» i år! Vår egen Ingrid Karoline Orud har som barne og ungdomsansvarlig vist ett ansikt for våre yngre medlemmer. Bra jobbet!

Pål Kjeldsen

Leder Hjernesvulstforeningen

Disse arrangementene kunne ikke blitt gjennomført uten det fantastiske samarbeidet vi har med Stiftelsen Sykehusbarn og deres leder Magne Helander. En stor takk til Magne og Stiftelsen Sykehusbarn, med Magne sitt engasjement og positivitet, blir vanskelige oppgaver overkommelige.

Jeg vet at det er mange usikre sjeler blant oss i disse budsjetttider. Først har vi innføringen av ny uføretrygd, så kommer budsjettforslag om å redusere barnetillegget til uføre. Hvem er det som skal ta fra oss svake så vi får mer å uroe oss over? Har vi ikke nok med diagnosen vår? Fra foreningens side har vi fått fremmet vår misnøye og våre bekymringer under en høring i Stortingets Arbeids- og sosialkomité. I seg selv en ny og spennende arena for foreningen og meg selv, og selv om vi ikke klarte å få fullt gjennomslag for vårt synspunkt så ble regjeringens forslag til endringer i barnetillegget kraftig endret under Stortingets behandling. Dette må uansett sees på som en seier!

Noen dager senere var jeg med på presentasjon av pakkeforløp for kreft for bl.a. helseminister Høie. Dette er et prosjekt som ble igangsatt i vår og skal implementeres i helse-Norge fra 1. januar 2015! Sjelden eller aldri har vel et prosjekt blitt gjennomført så raskt fra bestilling fra helseminister til ferdigstilling! Jeg har selv fått være med i prosjektgruppen for hjernesvulst, og vi har der utviklet et godt verktøy for både helsevesenet og oss brukere. Les mer om det på nettet og i fremtidige utgaver av bladet!

Som dere skjønner, synes jeg det er viktig å være tilstede og representere på forskjellige arenaer som gagner Hjernesvulstforeningen og medlemmene. Jeg håper dette er noe som dere er enige med meg i. Vi begynner å bli stor som forening, men større skal vi bli! Det krever mye av oss som forening, ikke minst fra våre aktive lokallag! Sentralt skal vi gjøre vårt beste for å ha de «store linjer» og følge opp dere i lokallagene, men dere må hjelpe oss (dere selv) med å sette agendaen og gjennomføringen!

Fra 1. januar 2015 trer de nye reglene for familiemedlemskap i kraft. Som bestemt på årsmøtet økes kontingenten til kr 300,– pr år, men innenfor denne summen kan man være 1 hovedmedlem og inntil fem familiemedlemmer. Er dere flere i familien, så koster det kun kr 50,– ekstra for ytterligere medlemmer i samme husstand. Hvor mange fra familien bor under samme tak? Hvor mange av våre venner har familie boende hjemme? Det å gjøre om medlemskapet fra 1 til familiemedlemskap for eksempel til 3, utgjør mye for Hjernesvulstforeningen. Vervekampanje er igangsatt, sett deg gjerne som mål å skaffe oss ti nye medlemmer!

Styret har siden årsmøtet jobbet etter de målsetningene som er nedfelt i Hjernesvulstforeningens strategidokument for perioden 2014–2016. Det er umulig å prioritere alle målene i strategidokumentet likt, så det er foretatt en streng prioritering for å løse de viktigste og mest presserende oppgavene først. Gjennom dette strategidokumentet som årsmøtet vedtok og arbeidet med dette i styret etterpå, har Hjernesvulstforeningen fått et godt verktøy til å styre etter.

Alle vet at det koster penger å drive en forening med et høyt aktivitetsnivå som det vi gjør i Hjernesvulstforeningen. Det er et mål for styret å ha en nøktern og ansvarlig pengebruk, og vi reduserer utgiftene der hvor det er mulig samtidig som vi forsøker å øke inntektene. Også ute i lokallagene er det viktig å utnytte mulighetene som fins til å søke om økonomisk. Det er mulig å søke om støtte fra kommuner, fylker, helseforetak, stiftelser, privatpersoner etc. Mulighetene er der og det er opp til oss å gripe dem. 2014 er snart over, og mulighetene våre ligger klare for 2015!

Avslutningsvis vil jeg benytte anledningen til ønske dere alle en riktig gledelig jul og alt godt for 2015.

ALLE SKAL MED!